Playing Soccer

fitness voor senioren personal trainer voor senioren ouderen

Sport voor senioren

SEE ALL >
Senior Physiotherapy

functional training voor senioren

Functional training is een term die veel gebruikt wordt en voor iedere situatie iets anders kan betekenen.

Voor senioren is functional training veilig en effectief trainen op een oudere leeftijd.

Functional training zorgt ervoor dat je zelf uit de zetel geraakt, je eigen auto in en uitlaad, dat je je kleinkinderen kan oppakken, of zelfs dat je kan fietsen, skiën of wandelen zonder dat je moet achterblijven.

Vijftigplussers die voldoende bewegen en lichamelijk actief zijn, kunnen een betere conditie hebben dan dertigers die nauwelijks bewegen

  Begeleiding door een gecertificeerde coach

  Voedingsadvies door een erkend diëtiste

  Frequentie, intensiteit en volume aangepast aan

  jouw behoeften en prioriteiten

  Begeleiding en progressie op jouw tempo 

  Flexibele uren

PERSONAL TRAINING

SPORT EN BEWEGING VOOR OUDEREN

functional training voor senioren

Naarmate je ouder wordt verlies je veel spiermassa, je gewrichten slijten en je metabolisme wordt trager, dit heeft als gevolg dat je meer en meer pijnklachten krijgt waardoor je nog minder gaat bewegen en hierdoor een hele reeks lichamelijke problemen zich beginnen opstapelen tot je in de categorie hulpbehoevend terecht komt op een leeftijd waarin dit niet zou moeten zijn.

Hoe oud is oud?  

Kalender leeftijd en biologische leeftijd.

iedereen kent zijn kalender leeftijd, die wordt aangegeven door onze geboortedatum maar er is ook nog onze biologische leeftijd.

Deze is gebaseerd op een meting van je gezondheid, levensstijl en fitheid en die leeftijd kan hoger of lager zijn dan je kalender leeftijd.

Personal training bij ACTIV8 Performance helpt je je biologische leeftijd in mate van het mogelijke terug te draaien.

Waarom personal training en niet gewoon fitness?

Fitness op oudere leeftijd brengt wel enkele risico's met zich mee, de kans op overtraining of een blessure is hoger dan bij andere leeftijdsgroepen.

Dit wil zeggen dat je training correct uitgevoerd moet worden met een aangepast individueel begeleidingstraject dat een onderscheid maakt tussen 50+ of 60+, sport of gewoon een actievere levensstijl opbouwen.

 

Bij dit traject zorgen we ervoor dat je dagdagelijks leven op fysiek vlak zo vlot mogelijk verloopt en dat je gehele gezondheid verbeterd.

Op fysiek vlak wil dit zeggen dat je vlot uit de zetel geraakt, je eigen auto in en uitlaad en dat je je kleinkinderen kan oppakken.

Buiten je kracht en conditie gaat ook je bloeddruk, gewicht en gewrichtspijn aanzienlijk verbeteren.

 

✓  Individuele oplossing specifiek gericht op je persoonlijke situatie en levensstijl

✓  Geen enkele kracht, conditie of kennis vereist om te starten
 

✓  Langer zelfstandig blijven

ACTIV8 lifestyle

Niet meer zo strak in het vel, maar nog net zo gek? Zeker wel!

Dit is de beste optie als het de bedoeling is om tijdens bv een ski vakantie met de groep mee te gaan of als je een vakantie gepland hebt met lange fiets of wandeltochten, eender welke sport je in gedachten hebt, zelfs als je wil starten met Crossfit hebben we een programma voor ontwikkeld in samenwerking met CrossFit Blue Fenix.

Neem contact op en laat weten wat je sport is.

✓  Intensief maar ook veilig trainen

✓  Werk je bucket list af

sport voor ouderen

start in 3 stappen je coaching traject

 

 Stap 1 

plan een introductie gesprek in met je coach

Neem contact op met ons of boek meteen een afspraak via onderstaande link

 Stap 2 

we overlopen samen je doeleN

Tijdens je eerste gesprek overlopen we al je doelen en hoe we die samen kunnen bereiken.

 Stap 3 

start met een plan om resultaten te behalen

Op maat gemaakt programma en progressie op jouw tempo

Veel gestelde vragen

Training

Wat kost een personal trainer


De prijs hangt af van je doelstellingen en het aantal trainingsessies. Als je het contact formulier invult en met ons alles overloopt dan kunnen we een offerte samenstellen gebaseerd op alles wat er besproken wordt.
Moet ik een basisconditie hebben ?


Nee, om te starten moet je geen enkele basisconditie hebben. Bij personal training wordt er rekening gehouden met wat je al wel of niet kan en je training wordt daar op aangepast. Wij kunnen ook werken op hartslag waardoor zels de rustperiodes geindividualiseerd kunnen worden.
Kan ik krachttraining doen met een hernia ?


Ja, bij dit type blessure is zelfs aangeraden. Om te voorkomen dat de hernia erger wordt is een sterke rug opbouwen zeer belangrijk. Voor klanten met een hernia hebben we ook apparatuur om je rug in decompressie te trainen.
Kan ik een personal trainer inhuren ?


Ja, als je bijvoorbeeld met een kleine groep een bootcamp training wil doen of je hebt op locatie iemand nodig dan kan je ons daar voor contacteren op info@activ8performance.be

Senioren

Is een sportmedisch onderzoek nodig ?


Wil je na een lange periode van inactiviteit opnieuw beginnen te sporten? Heb je besloten dat het stilaan tijd is om die marathon van je bucket list te halen? Dan doe je er wellicht goed aan om je te laten onderzoeken door een sportarts of bij je huisarts.
Kan ik te oud zijn voor krachttraining ?


Een maximumleeftijd om aan krachttraining te doen is er niet. Er zijn zelfs onderzoeken bekend waarbij proefpersonen van ruim boven de 90 jaar indrukwekkende vooruitgang hebben laten zien. Hun spierkracht steeg in korte tijd met maar liefst 175%. Het betekende voor hen dat ze soepeler konden lopen en zonder ondersteuning op konden staan uit een stoel. Uiteraard moeten ouderen wel voorzichtiger trainen en rustiger opbouwen in gewicht en intensiteit, je bent immers geen 20 meer. Daarnaast ook rekening houden met mogelijke blessures, of ouderdoms mankementen. Maar krachttraining heeft een groot voordeel, je kan prima op eigen tempo trainen en een mankement aan een spiergroep of gewricht betekent niet dat je geen andere spiergroepen kunt trainen.
Kan ik de trainingen ook thuis doen ?


Ja, Wij hebben de mogelijkheid om een programma op te stellen dat ook thuis uitgevoerd kan worden. Dit soort training is gebaseerd op weerstand training met rekkers en/of met een minimum aan materiaal, het materiaal dat hiervoor nodig is kan onder waarborg uitgeleend worden gedurende je begeleidingstraject.